Renée Jagd

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Silent Supper – Allehelgens aften

31. oktober Kl. 20:00 - 1. november Kl. 02:00

Kr.1500

Kom med til en uforglemmelig Allehelgensaften hos Renee Jagd.  

På denne særlige aften d. 31. oktober, når sløret mellem den fysiske og åndelige verden udviskes og porten til skyggeriet åbner sig, inviterer vi vores kære afdøde med til bords som  æresgæster, ved dette unikke og ældgamle rituelle middagsselskab, ”Silent Supper”. 

Med udgangspunkt i den keltiske højtid Samhain, vil vi mindes og ære vore afdøde slægtninge og  benytte aftenens særligt potente energi til, at kommunikere med vores indbudte afdøde gæster  gennem udvalgte ritualer fra den okkulte tradition, tillige med et par bemærkninger fra den  Victorianske Spiritisme. 

I aftenens anledning markerer vi ligeledes overgangen til vintermørket og byder det velkommen,  med alt hvad det bringer med sig af potentiale for fordybelse, selvransagelse og transformation.  Lys kan ikke eksistere uden mørke og mørket er en del af vejen, mod et større og stærkere lys. Vi  inviterer derfor til, også at lade os favne af mørkets processer, for det er i skyggerne at vi finder  vores stærkeste lys.  

Samhain betragtes som heksenes nytår og er derfor et oplagt tidspunkt til, at se på året der gik og  sætte vores intentioner for det kommende år. At give slip på det, der ikke længere gavner os så vi  kan give plads til den transformation, som vi står overfor. I aftenens anledning, beder vi vores kære  afdøde om råd og vejledning, for de temaer vi bevæger os ind i det kommende år. 

Dette bliver uden tvivl, en aften udover det sædvanlige og er ikke et arrangement for alle! Dette arrangement kræver forudgående kendskab og en vis erfaring med medieskab. Gæstelisten er  begrænset til 10 fysiske gæster, så en kort ansøgning er nødvendig ved interesse om eventuel  deltagelse. 

Vi ser frem til at høre fra dig og glæder os meget, til at sammensætte den perfekte gæsteliste, til  dette spændende midnatsevent.

 

Hvad er en ”Silent Supper”. 

Alt efter hvilken tradition man tager udgangspunkt i, kommer ritualet ”Silent supper” til udtryk i to  forskellige former. Blandt victoriatidens ugifte kvinder var det en yndet selskabsleg, der havde til  formål at spå om, hvad det kommende år ville byde på af potentielle ægtemænd.  Blandt hedninge tager ritualet sit udgangspunkt i, at mindes og ære afdøde slægtninge med en  særlig middag og invitere dem med til bords som æresgæster. I samme anledning bruges ritualet  også her, til få beskeder om det kommende år. 

 ”Silent Supper” er også kendt under den oprindelige og mere udbredte betegnelse ”Dumb Supper”.  Ordet ”dumb” refererer til manglende evne eller vilje til at kommunikere verbalt, da hele eller dele  af middagen foregår i stilhed, i respekt for de afdøde gæster. Stilheden giver plads til de afdøde og  skaber et rum, hvor de bedre kan komme til orde og overlevere deres budskaber.  Grundet de negative associationer omkring ordet ”dumb”, har vi valgt i stedet at fokusere på den  mere tidssvarende betegnelse ”silent”. 

Forfædretilbedelse er en tradition der praktisereres i mange kulturer verden over og er det svært at  sige, hvilken tradition ”Silent supper” har sin præcise oprindelse i. Det formodes at ritualet, som vi  kender det her i den vestlige verden, har sin rod i den keltiske middelalder.  Dette ritual er dog ikke begrænset til Halloween og kan afholdes året rundt, på diverse mærkedage  eller som man finder passende. ”Silent Supper” er dog med tiden blevet tæt associereret med  højtiden Samhain, i folkemunde kendt som Halloween, da energierne på denne aften, som bekendt  giver særligt gode vilkår for at kommunikere med alle de, som sædvanligvis færdes på den anden  side af sløret.

Detaljer

Start:
31. oktober Kl. 20:00
Slut:
1. november Kl. 02:00
Pris:
Kr.1500
Begivenhed Kategori:

Sted

Renée Jagd
Tinggade 1
Ringsted, 4100 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Renée Jagd

Tilmelding nødvendig ved alle events og workshops – find knap til tilmelding i den enkelte begivenhed.

Scroll to Top